Húsipari hűtés
Azokon a területeken, ahol élelmiszerrel foglalkoznak, mint például a húsiparban, egyértelműen szükség van a szakszerű tárolásra, hűtésre, fagyasztásra, tisztaságra. Mivel minden kereskedőnek és feldolgozónak is a minőség és a frissesség a legfontosabb szempont, így nem hagyhatnak egyetlen terméket sem felügyelet nélkül.
Egy húsüzemben minden helyiségében, mint a készáru raktárak, alapanyag raktár, pácoló, gyártásközi hűtő, daraboló, vagy csomagoló, előhűtő, vagy akár a hulladék raktár, minden helyen szükség van a megfelelő hűtésre, hiszen az a húsok romlásához vezethet.
Nagyon fontos, hogy a már elkészített hústermékek, mint például a szalámi, a kolbász vagy a hurka, merőben más tárolási igényekkel rendelkeznek, mint még fel nem dolgozott társaik.
Előzzük meg húsipari üzemünkben a gondokat, lássuk el a helyiségeket kiválóan működő hűtőkkel, fagyasztószekrényekkel, és az előírásnak megfelelően ellenőriztessük szakemberekkel!
Ne feledje, a minőség elsődleges fontossággal bír, tárolja megfelelően a húsokat is!